martes, 16 de marzo de 2010

Els experts sospiten que la petroquímica de Tarragona afecta la salut de la població

La Masó
Els experts sospiten que la petroquímica de Tarragona afecta la salut de la població
Actualitzat a les 09:48 h 09/11/2006
Un grup de científics s'han reunit a la Masó per saber si les emissions de la indústria petroquímica de Tarragona perjudiquen el medi ambient i la salut de la població que hi viu a prop. Per aquest motiu, els experts han fet un manifest per demanar a la Generalitat que elabori un estudi sobre els seus efectes. L'alcalde de la Masó, per la seva part, ha volgut deixar clar que aquesta iniciativa no pretén anar contra la petroquímica, sinó aconseguir que s'adoptin les mesures correctores necessàries.

mida del text imprimir notícia enviar a un amic Comparteix
Els metges, toxicòlegs, químics i experts en medi ambient s'han reunit per parlar dels efectes que poden produir la petroquímica de Tarragona. Concretament, els experts reunits a la Masó volen saber si les emissions de la indústria petroquímica perjudiquen la salut de la població del Camp de Tarragona. Per això han fet un manifest on demanen a la Generalitat que ho estudiï.

En el document, entre altres qüestions, proposen que es faci un estudi epidemiològic per saber si hi ha més incidència de determinades malalties entre els ciutadans que viuen a prop de la petroquímica. L'alcalde de la Masó ha volgut deixar clar que aquesta iniciativa no pretén anar contra la petroquímica, sinó aconseguir que s'adoptin les mesures correctores necessàries.

El manifest s'entregarà al govern català a l'abril i, mentrestant, els seus promotors esperen que bona part de la comunitat científica el subscrigui.

D'altra banda, la Cambra de Comerç de Tarragona va alertar, fa uns dies, del risc que podia suposar a la zona un accident a la indústria petroquímica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario